torsdag 7. oktober 2010

Tilbake til jobb!!

Muren som villsvinene ødela


Vel, alle er kanskje ikke helt enig i dette uttrykket, men nok om det.
Utenfor gjestehuset-før graving
Samme område mens de jobber
Ove ble hjemme mandag, for vi skulle da få arbeidere på besøk. Jobben med å tette sisterne og planere rundt gjestehuset skulle starte. Men kom det noen? Neida, han fikk en telefon om at de skulle komme om en uke. Vi har sett hvordan jorden her blir etter litt regn, leire og stein blir utrolig sleipt og umulig å jobbe med. Så da han fikk beskjed om at de skulle komme om en uke, ble Ove litt bestemt og sa at de måtte starte før helgen. Regnet kan komme når som helst. Det hjalp. Torsdag kom førstemann med en minigraver, som han ryddet området med . Jevnt og trutt hele dagen. Fredag kom han med den store maskinen. Vi ble litt engstelig de første timene, for det så ut til at han tok sikte på Kina. Men han hadde nok en plan i det hele, så resultatet ser ut til å bli omtrent som vi tenkte oss. Litt justeringer underveis i egne planer har vi skjønt at vi må akseptere. Han med den lille maskinen var nok han som ordnet mest der han ikke skulle være. Ove mente han måtte bevise at han og greide litt vanskelige ting. Et lite mindreverdighetskompleks? Fredag jobbet de til lenge etter at det ble mørkt. Klokken var vel 20.30 før de gav seg. Godt for både de og oss å slippe jobb på lørdag. Dagene våre blir veldig annerledes når vi har folk her. Det er bl.a. litt vanskeligere å vase rundt i bikini med fremmede menn rundt huset.

Mens Ove var hjemme, dro Annbjørg og Liv på marked i Messines. Det er markeder rundt i distriktet på faste dager. Så det er mulig å finne et nytt marked hver eneste uke. Egentlig pleier jeg ikke dra dit så ofte, men nå skulle jeg kjøpe grønnsaksplanter til min nye kjøkkenhage. Det var mange boder med planter, så vi startet med det jeg skjønte. Husk, at her foregår alt på portugisisk. Jeg kan LITT, men har vært pysete med å prøve å prate. (Ove er mye tøffere og dermed mye flinkere) Brokkoli, purre og salat var greit, men så kom vi til de andre sortene. Verken jeg eller Annbjørg skjønte et pip, så jeg endte opp med tre andre sorter som jeg ikke vet noe om. Har en mistanke om at den ene er blomkål. En spennende kjøkkenhage med andre ord. Vi fikk tak i en tomatplante og et par urter også. Planen er å plante litt med jevne mellomrom. Det sies at da kan vi ha grønnsaker helt frem til sommeren. Men plantene kom ikke rett i jorden. Jeg måtte først legge inn en bestilling på to plantekasser. En kom tirsdag og den neste onsdag. Snekkeren min, Ove, ordnet dette. Så nå har vi en flott, men liten kjøkkenhage.

Kjøkkenhagen, kasse 1
 
                          
Etter markedet dro vi på lunsjbesøk til Birgit og Torbjørn. Kjempekoselig med mange gjester. Kjekt å hilse på nye mennesker også. Birgit og Torbjørn bor litt mer sivilisert til enn oss. De har naboer vegg i vegg, og kom til en ferdig plantet frukthage da de kjøpte eiendommen. De har supplert en del, men har fullt av appelsin-, sitron-, fiken- og granatepletrær. Trivelig plass.

Ikke så langt unna oss, har vi en indisk dame som lager mat for levering hjemme. Annbjørg og Odd som er nærmeste nabo til henne, bestilte mat til 6 for tirsdags kveld. De hadde besøk av to gode venner, så vi var heldig å bli tatt med på dette. Maten var aldeles nydelig. Dette skal vi gjøre igjen. Selskapet var minst like godt. Så det ble mange historier, mye latter og ganske seint før vi dro hjem.

Onsdag var det lunsj hos Odd og Synnøve. Chili con carne, passer vel ganske godt for oss ute på landet. Cowboymat. Vel, vi mangler kuene, men resten har vi. Støv og naboer med kuer, haner og esel. Fredag var det middag hos oss. Nå er det så kaldt om kveldene at det er kun de vindstille dagene som er fin etter at solen har gått ned, så maten ble servert inne. Koselig å se Eystein igjen. Lenge siden sist. Sissel, Arne, Odd og Annbjørg så også ut til å ha en fin kveld.
Jeg har begynt å male huset og Ove er i gang med taket over vinterhagen, men lørdag ettermiddag ble lang og fin på hver vår solseng ved bassenget. Litt kaldt i vannet, men deilig på land. Søndag kom høsten, med masse vind og regn. Innedag. Deilig det også. Varmekablene i gulvene ble satt på denne uken. Vi orker da ikke å fryse.

2 kommentarer:

Emmie, Anita og Jan Ivar sa...

Høres ut som om dagene flyr av sted og det er mye jobb, men også masse sosialt. Å gi seg selv den muligheten til å ta et slikt friår som dere har gjort er det nok mange som kunne tenkt seg, men ikke får til. Kos dere :-)

Har dere et oversiktbilde over området dere bor i? Kunne vært moro å se hvordan det ser ut der.

Her i Tønsberg var det årets første høststorm i går og et fantastisk høstvær i dag så det skifter fort, men sånn er det jo her hjemme på denne tiden av året.

Ove-Liv sa...

Hei Anita.
Jeg skal finne frem et par bilder så dere kan se området og huset.
Kommer i neste innlegg.

Legg inn en kommentar