torsdag 21. oktober 2010

Granada med Alhambra, m.m. 4-17 okt

Naturen har litt av hvert å by på, røsslyng og olivengreiner


Ja, nå har det gått nesten 2 uker siden sist. Noen ganger er livet hektisk.

Vi har stått på for å få taket til vinterhagen tett, vi rakk det nesten. Så som dere skjønner, har vi hatt litt regn, men heldigvis går slik fort over. Vi har lagt isolasjon og asfaltpapp, og etter hvert kommer også takstein. Og for en forskjell dette gjør. Før har taket vært laget av bare bjelker, lekter og takstein, så det har vært veldig luftig og med en glipe under døren var det konstant gjennomtrekk. Nå er det varmt så snart solen titter frem om morgenen, selv om nattetemperaturen er nede i 14 grader nå, så vi bare gleder oss til å nyte dagene i vinterhagen når det ikke er fullt så varmt lenger. Håper det blir en stund til. Nå har vi 23-25 grader om dagen, som en fin sommerdag hjemme, men varmen forsvinner med solen, så det er ikke lenger deilig ute om kvelden.

I tillegg har vi arbeidere som forhåpentligvis blir ferdig til å støpe i løpet av en dag eller to. Det skal bli deilig. Da får vi ferdig utearealet rundt gjestehuset, gangsti opp til hovedhuset og plate til en utebod. Så mye lettere alt blir, når ugresset ikke kommer etter deg når du er ute. For det er vel det vi har slitt mest med. Jorden ser ikke ut som annet enn stein og leire, men du verden så godt det gror likevel. Vi har brukt mye tid og krefter på å kjempe mot det vi ikke vil ha, da blir det bedre å bruke tiden på det vi vil skal gro. Målet er en hage som krever lite vedlikehold, men litt er bare moro.

På søndag brukte jeg det meste av dagen til å luke bakken mellom hus og gjestehus og jeg har en hel dag igjen før jeg kan dekke hele greien med fiberduk, slik at vi får temmet det som kommer opp. Etterpå er det bare kos. Da skal jeg i gang med å plante her, men da kan jeg ta litt om gangen. Og tenk, selv om folk kaller dette høsten, er naturen omtrent som om våren hjemme. Etter et par regnskyll har gresset nå begynt å gro, rosene blomstrer etter at jeg klippet de ned da vi kom, hekken strutter med bladene og alt ser mye bedre ut. Plantene her går i dvale i varmen og tørken og venter bare på at det skal bli mer levelig når høsten kommer. Men det er veldig stor forskjell på hageplanter som vannes i varmen og de som ikke vannes. Hagen vår er uten vanning når vi er borte, så vi velger vekstene med omhu, slik at de overlever dvalen. Vi har ikke mistet mye.


Reodor Felgen
Vi tok sykler med fra Norge for å komme oss litt rundt og samtidig få trim. Ove brukte det meste av en dag til å montere begge to. Selvsagt manglet noen skruer, men det fikser han snart. Så da er det bare å sette i gang. Vi skulle ta en tur sist søndag , men det begynte å regne, så vi holdt oss inne. Så filmen om Elling en gang til. Utrolig morsom. Men vi må komme i gang, temperaturen er helt ideell, og det er mange steder å sykle. Gleder oss.

Vi har også tatt oss tid til litt ferie. Sist uke var vi nede på treningsgolfbanen sammen med venner. Først lunsj og så en og en halv time med instruksjon. Vi har aldri gått en hel runde med 18 hull, men vi lærer hvordan vi skal slå. Det holder for meg og Ove er bare litt nysgjerrig på videre spill. Vi får se etter hvert.





 Vi har også vært i Granada i Spania. Vi brukte 5-6 timer på turen opp dit og kom til hotellet i 4-tiden om ettermiddagen på onsdag. Ettermiddag og kveld brukte vi på ulike kafeer og på å vandre rundt i deler av gamlebyen. Det var surt og regn, og vi hadde glemt å ta med oss ytterjakker. Vi hadde litt lite varmt tøy med oss, så vi var ganske frosne etter hvert. Men god mat og drikke hjelper på så mangt. Vi hadde kjøpt billetter til Alhambra på nettet. Det er så mye besøkt, at det er vanskelig å få tak i billetter på
Generalife-sommerpalasset
stedet. Vi ble hentet kl 09.30 og tatt på en flott omvisning i utrolige omgivelser. Når en ser byggverk fra det 12. og 13. århundre, der store deler fortsatt er inntakt, gir det noe helt spesielt. Maurerne var utrolig flinke konstruktører, arkitekter og kunstnere.
Fantastisk gatestein
Utsmykningen var helt utrolig. Men området er så stort og det er så mye å se på, at en burde ha to dager. Vi var helt utkjørt etter vel tre timers omvisning. Beina var vonde og ryggen likeså. Men en lunsj seinere, var vi klar for mer vandring.
Alhambra
Da tok vi for oss den gamle bydelen og gikk på måfå. Vi endte i blindgater et par ganger, men du verden for en sjarm.
Sånn kan en også parkere for å levere varer
Øverst oppe er det flott utsikt over byen og mot Alhambra, så her fant vi oss en koselig kafe og satte oss til med avis, bok og god drikke. Helt herlig. Vi ble der lenge, og hadde vi hatt en god stol, tror jeg vi begge ville tatt en høneblund.
Liv nyter utsikten
Kvelden ble avsluttet med nydelig Tapas, ikke så langt unna hotellet. Fredag dro vi hjemover, men stoppet på IKEA i Sevilla etter en tilnærmet full kork gjennom Sevilla. Først spiste vi svenske kjøttbullar og så tok vi en runde i butikken. Vi planlegger et par innkjøp og ville gjerne ta en titt på litt av hvert. Og som for de fleste, vi kom ikke tomhendt ut derfra. Godt å komme hjem.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar