søndag 12. september 2010

Reparasjoner og vedlikehold 5-12 sept


Før vi dro fra Norge hadde vi kjøpt en flott ryddesag for å slippe å bruke ljå langs veien og andre steder. En kjølig morgen sist uke satte vi i gang å luke og rydde enda mer. Det tok ikke lang tid før vi fant ut at noe var riv ruskende galt med den nye maskinen. Så dermed var det bare å kjøre den til reparasjon. Kjedelig med slikt som fusker. Hjemme ville vi kunne brukt garantien, men det er verre her.


Vi kjørte innom på et byggevaresenter et par dager senere for å ordne med levering av noe sand til området rundt bassenget. Ove var så fornøyd med de svarene han hadde fått vedr. andre ting, at han glemte seg litt da han satte bilen i gang. Han hadde tilhenger bak. Det er ikke så lett å rygge i full fart da, så plutselig sto tilhengeren ved siden av bilen og ikke bak. Huff, huff. Draget var bøyd, men ingen skader på bilen. Flaks. Vi kjørte ned til kysten med hengeren krokete som den var og håpet vi ikke skulle bli stoppet. Det gikk greit. Dagen etter ble den levert på et lokalt verksted der de tok 25 € for å kappe draget og sveise det sammen igjen, billig og kjapt. Godt å ha kommet så langt at vi vet hvor vi skal gå når vi trenger hjelp til noe.


Ove i gang med vinkelsliperen
Mandag var jeg ute og gjorde en del ærend, mens Ove satte i gang å fjerne taksteinen på vinterhagen. Taket var i utgangspunktet bygget over en terrasse og er dermed ikke verken vind eller vanntett. Så han løftet ned de steinene som ikke var støpt fast og så gikk han i gang med vinkelsliper på resten. Mye var gjort da maskinen plutselig sa stopp. Nok en gang måtte vi ordne med ødelagte dingser. Nå har han fått seg et nytt leketøy og fredag gjorde han jobben ferdig.
Så nå er det bare å bygge opp igjen.
Håper vi ikke får flere reparasjoner med det første.

Forrige helg tenkte jeg at det kunne være fint å vaske vinduene, men da jeg så all dritten i rammene bestemte jeg at de måtte shines helt. Så nå er alle vinduer og dører nyvasket og nylakket. Det ser riktig så fint ut. 
Nylakkete dører
 
Men vi har da vært sosiale også. Torsdag forrige uke (jeg glemte det i siste innlegget) var vi nok en gang invitert til Annbjørg, denne gangen var Odd hjemme også. De hadde invitert Berit og Greg (norsk-engelsk) også. Tidligere har vi bare hilst kort på dem, men det var veldig koselig å bli bedre kjent med dem. Det er ikke siste gang vi ser dem. Maten var herlig. Gaspacho, ovnsbakt ørret med urter og ferske fiken (fra eget tre) bakt med sitron, sukker og hvitvin til dessert.


Tirsdag spilte Norge mot Portugal i EM kvalifisering. Kampen så vi på en lokal fotballpub i Sao Marcos da Serra. Tror vi var nesten like mange nordmenn som portugisere. Masse utbrudd og glede, spesielt siden Norge vant. Arne, Sissel, Eystein, Odd og Annbjørg med besøk. Det var litt av en gjeng. Vi er heldig som har et godt nettverk her nede.


Hos naboene våre, Gerd og Åge er det også folk nå. Åge sønn med familie er på plass, så torsdag ble vi invitert til lunsj hos dem. Barna, Sara og Cecilie sov etter en lang formiddag i bassenget, men vi andre koste oss med pølse/grønnsakssuppe, hvitløksbaguetter og hvitvin. Da jentene kviknet til hadde vi en lang runde i bassenget deres. Det er litt mer fancy enn vårt, og faktisk et par grader varmere. Det tar nok noen dager før vårt er like varmt. En herlig ettermiddag. Vi avsluttet torsdagen med å installere oppvaskmaskin, som ble levert på døren. Men best av alt, vi gjorde nesten ikke noe fornuftig hele dagen. Ove støvsugde bassenget og jeg lagde bloggen. Herlig med en fridag.
Ettermiddag ved bassenget
Vi har ordnet oss med TV også, så etter hvert håper vi å kunne ta inn NRK, sammen med masse lokalt. Dekoder har vi med hjemmefra og tallerken kommer i helgen. Spennende. Vel, nå er det søndag og tidlig kveld. Tror nok ikke det blir ordnet i helgen som lovet. Vi venter i spenning.


Lørdagen brukte vi til å lese, spise og ellers ikke noe. Tommy og Sara var en liten tur innom. Veldig koselig. Ove tuller litt mye og Sara ville i hvertfall ikke at han tullet med mobilen hennes.


Kveldshimmel
På mandag kommer forhåpentligvis et par karer for å hjelpe med området rundt bassenget. Vi fant derfor ut at vi måtte lakke gulvet i stuen i helgen. Lørdag kveld bar vi ut alle møbler og vasket gulvet, det ble visst gjort noe nyttig likevel.
 Vi har hatt en stor innhøsting
her nå.Mandeltreet hadde
modne frukter, så Ove gikk 
i gang. Det ble en hel mandel, 
som vi delte og jammen
smakte den mandel også. Moro. Mer står for tur.
I dag startet vi dagen tidlig og lakket gulvet på deling.
Deilig å få det unna. Mye vedlikehold å ta tak i, for det er litt kjedelig å bruke fattige ferieuker til slikt. Nå får vi straffen.

Men resten av dagen har vi brukt til bøker, sol og bading.
Vi oppdaget en helt rød øyenstikker som vi ikke har sett før. Artig.

  












Akkurat nå avsluttes dagen i bikini, i skyggen med et glass vin. Mamma, du kan glede deg. Vi har en herlig temperatur.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar