onsdag 3. mai 2017

Naturen tar seg opp igjen etter brannen

Det er ganske utrolig å se hvordan naturen rydder opp selv etter en brann. Rundt oss kan vi igjen slippe å tenke brann med en gang vi ser ut, selv om de vil ta lang tid før alle spor er borte. Utsikten vår mot sørvest er igjen avslappende og fin. Store områder  med brent eukalyptus er fortsatt godt synlig, men istedenfor svartbrent er fargen nå blitt brun. Mindre synlig på avstand. Og bakken blir grønnere og grønnere. Akkurat nå er det også fullt av markblomster, spesielt gule "prestekrager" som finnes overalt og store områder med vill lavendel. Nå er imidlertid voksesesongen snart over og naturen skal hvile, men neste vinter tenker jeg mye er på plass. 

 Det blå fjellet i bakgrunnen er Foia. Algarves høyeste fjell på 902 moh.

Under kan dere se mot norøst der grenda vår, Carrapateira ligger. Også denne veien er sporene etter brannen mye mindre.


Men som dere kan se under, står de store eukalyptusene våre der fortsatt, svarte og brente og minner oss om brannen i fjor. Et par av de har fått nytt bladverk, om enn litt rart. Disse skal få stå, men resten blir tatt ned en av de nærmeste dagene


Dette svarte eiketreet er ganske flott mot den gule blomsterengen i forkant.


Og her kan dere se resten av grendaHvis du ser tilbake på dette blogginnlegget fra i fjor høst, får du et inntrykk av alt det fine som har skjedd de siste månedene.

Ha en fin dag.

2 kommentarer:

Barbro sa...

Så fantastisk flott å se at det spirer og gror så godt rundt dere Liv! :D

Ove-Liv sa...

Ja, vi er superfornøyd. Var langt fra sikker på at det skulle gå så fort :)

Legg inn en kommentar