onsdag 7. februar 2018

Full fart med bygging og andre hverdagssysler

Det jobbes hver dag her nå, bare søndagene tar Georgio fri. Han er en fantastisk flink fliselegger, så bassenget blir helt nydelig. Nå er det meste ferdig i bunn og sider. Det er trappene som gjenstår. Utrolig spennende å se resultatet etterhvert.

Det nærmer seg slutten. Men endel pirk gjenstår. Spennende å se når papiret tas av
Victor murer høyere mur, forbereder alt til å sette opp skyggetaket, fikser sofasetet som ble for lite og masse annet.
Eukalyptusstokkene er på plass. Her blir det skyggetak. Ove i rødt
Men stakkars, de blåser snart bort. Isvinder fra nord-øst kommer med gufs og kulde. I morges var det bare 2 grader da vi sto opp. Heldigvis er ikke dette det normale, men så er vel ikke klimaet helt i lage noe sted lenger. I morges var det -12 grader i Paris og bare noen få kuldegrader på Svalbard. Ikke rart vinden er kald.
Det blåser ordentlig
Lørdag gikk vi en tur herfra. Ned gjennom bakkene på enden av haugen vår. Utrolig å se hvor åpent landskapet er i den retningen etter at eukalyptustrær har blitt hugget ned i hele området. På veien passerte vi et bambuskratt og tenkte at dette hadde vært alternativet til å kjøpe ferdig kuttet bambus i butikken. Vesentlig mer arbeid, så vi er glad vi slipper

Bambus klar til kutting
Ned på veien mot Monte da Zorra og tverrveien mot Aqua Velha. Det ble et par strabasiøse passeringer av dammer som dekket hele veien, men utover det var det en nydelig tur.

Veien er delvis kanal

Men heldigvis hadde de laget en bro over den største hindringen
På hjemvei stakk vi innom våre belgiske naboer, Lilliane og Wim, som jobbet i kjøkkenhagen. De dyrker utrolig flotte grønnsaker av alle slag gjennom hele året. Selvsagt gikk vi hjem med et flott salathode, en spisskål og noen rødbeter. Heldige oss, som har sånne naboer. I går var middagen kokt klippfisk med smørdampet spisskål og hvit fiskesaus.

Søndag var vi hos Berit og Greg og spiste en fantastisk ribbe med skikkelig sprø svor. Tilbehøret var selvsagt også nydelig godt, som det alltid er med Bee som kokk. Skravla går og tiden flyr, så søndagslunsj med gode venner slutter aldri før ganske så sent. Kl 18 var det hjemtur denne gangen.

Her oppe har denne uken gått med til å ta imot alle som skal sjekke noe eller gi tilbud på noe. Ny strømmåler, gjerde rundt deler av bassenget, bassengtrekk, nye dører og skodder, sjekking av alarmsystem, bytte et par av overvåkningskameraene. I går gikk det helt i surr, da Bruno nr to kom. Jeg viste ham strømmåleren, noe han absolutt ikke var interressert i. Sånn kan det gå. Han skulle sjekke hovedbjelken i stuen. Vi har noen ubudne gjester inni den. Håpet er å bli kvitt de, en gang for alle.
Den største bjelken er fra det gamle bilverkstedet

Tirsdag dro jeg til Sao Marcos da Serra for å se om jeg fikk skrevet ut og skannet et dokument. På postkontoret var de hjelpsomheten selv. Jeg hadde øvd meg på alt jeg skulle spørre om på portugisisk, og klarte det bra. Men damene i skranken er bedre på engelsk enn jeg er på portugisisk, så vi endte med engelsk. Men jeg gir meg ikke. En dag går alt på portugisisk. Uansett, oppdraget ble utført helt etter planen. Rett utenfor postkontoret ligger kirken med en fin liten park, der det arrangeres ulike festivaler og markeder. Nå nærmer det seg karneval og jeg tror det var derfor alle trærne var pyntet og flott. Bare nyt





I dag har jeg bakt brød og rundstykker. Det er ikke alle butikkene som har brød vi liker, så jeg begynner å få teken på brødbakst her nede nå. Er veldig fornøyd med å ha tid til slikt i løpet av arbeidsdagen


I løpet av alle årene våre her nede har mye endret seg. Bl.a. er det nå lett å finne godt, grovt mel og annet snadder til å putte i brødene. For 14 år siden var det nesten ikke mulig. Jeg brukte bl.a.evigheter på å finne normalt fint hvetemel. Noe var med bakepulver i, noe var malt med litt frø i og når du ikke skjønner hva som står på pakken er det ikke så lett å orientere seg. Til slutt fant jeg en produsent som hadde mel beregnet på fine kaker. Dette var helt likt vårt hvetemel. I ettertid har jeg sett at det står ulike tall på melposene som beskriver type mel, så nå finner jeg godt mel fra andre produsenter også. Heldigvis går språkforståelsen fremover, om enn litt sakte.

Hilsen fra et kaldt Portugal

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar